Over Gilbert

Wie was Gilbert?

Gilbert van Schoonbeke

Lang voordat er in ’t Veen sigaren werden gemaakt en wol werd gesponnen, kwam er vanuit Antwerpen een stedenbouwer richting Veenendaal. Zijn naam was Gilbert van Schoonbeke. Gilbert had grondstoffen nodig voor zijn fabrieken en bouw projecten in Antwerpen en kreeg van Keizer Karel V toestemming om hier veen te steken. In Antwerpen werden havens gebouwd en hier werd de grift uitgegraven om deze grondstoffen via de rijn naar Antwerpen te vervoeren.

Jullie gaan terug naar 1545 en starten een handelsgilde om mee te bouwen aan een prachtig Veenendaal en een graantje mee te pikken van de nieuwe bedrijvigheid. Jullie doel? Zoveel mogelijk florijnen verdienen door grondstoffen te verkopen aan Gilbert.Het Handelsspel


Het handels spel is een gezellig en actief uitje voor teams, vrienden, families en collega’s. Zeer geschikt als uniek teambuilding personeelsuitje, omdat je ons GPS spel in groepsverband speelt, maar ook een aanrader als familie uitje. Maak samen met je team een gilde aan en vergaar grondstoffen door opdrachten uit te voeren. Ruil je grondstoffen voor florijnen en bemachtig je plek binnen de gilde van Gilbert

Verzamel zoveel mogelijk florijnen, elke florijn die je aan het eind van het spel hebt is aandeel waard in de Compagnie van de Moeren, de Gilde van Gilbert. De handelsgilde met de meeste aandelen in de compagnie van de moeren wint het spel. Het spel bestaat uit 12 spelronden en duurt circa 90 minuten. Reken op 2 uur inclusief de uitleg. Teams bestaan uit 3 tot 5 personen. Om het spel te spelen heb je minimaal 2 teams nodig.

Benodigdheden


Het spel is voor jong (vanaf circa 10 jaar) en oud! Met behulp van de Gilbert App en spelattributen speel je het spel in de binnenstad van Veenendaal. Zorg per team voor minimaal één mobiel met voldoende batterij en een databundel.

Er liggen meer gevaren op de loer en er moeten tal van afwegingen gemaakt worden. Investeer, handel, ga uitdagingen en challenges aan, maak bezwaar bij Keizer Karel V, saboteer met steekpenningen, upgrade of regel huurlingen. Treed toe tot de Gilde van Gilbert!

reserveer

Reserveren kan via diverse manieren:

  • Reserveer via de website, je wordt doorgelinkt.
  • Stuur ons een bericht via de contactpagina.
  • Mail naar info@circleveenendaal.nl
  • Bel naar 0318 – 769 173.
  • Stuur een postduif of een koerier.

Speciale reserveringen

Wil je een uniek bedrijfsuitje, klassenspel of teambuilding activiteit? Elke reservering om een poging te doen om bij de Gilde van Gilbert toe te treden is een speciale reservering.

Gilbert van Schoonbeke daagt jullie uit, neem snel contact met hem op!